nieuws

120 Bossche cafés negeren rookverbod

Café

Zo’n 70 procent van de 175 horecazaken in de ‘natte sector’ doen naar schatting in ’s Hertogenbosch mee aan de rookactie waarbij het rookverbod vanaf deze week massaal wordt genegeerd. Dat zijn er dus ruim 120.

120 Bossche cafés negeren rookverbod

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De caféhouders willen zo protesteren tegen het rookverbod die volgens hun voor fors minder omzet heeft gezorgd.

‘Ik miste 30 tot 40 procent van mijn omzet. Ik ga niet staan kijken hoe mijn klanten weglopen. Moet ik dan naar de sociale dienst’, aldus Ad Boelens van café Het Vosken in het Algemeen Dagblad.

Economisch delict

Naast geluiden van strijdlustige horecaondernemers die zich tegen het rookverbod keren, zijn er ook andere geluiden te horen in Den Bosch. ‘Het is zo ver gekomen dat je wordt beloond als je de wet aan je laars lapt, terwijl je wordt gestraft als je je keurig aan de wet houdt. Wie stiekem roken toelaat, ziet zijn klandizie toenemen. De omgekeerde wereld’, aldus Toine van Stiphout van ’t Keershuys in Den Bosch.

De actie in Den Bosch valt samen met een door minister Klink beloofde hardere aanpak bij overtreding van het rookverbod. Klink wil overtreding van het rookverbod scharen onder een economisch delict. Dit kan mogelijk tot een tijdelijke sluiting van cafés zorgen.

Reageer op dit artikel