nieuws

Accijns op bier naar recordhoogte

Café

De gemiddelde hectoliterprijs van bier in ons land gaat per 1 januari naar een recordhoogte van 32,64 euro. Dit als gevolg van een accijnsverhoging van 30 procent op bier. Het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) vindt de maatregel zeer onverstandig.

Accijns op bier naar recordhoogte

CBK-directeur Jack Verhoek is faliekant tegen de forse accijnsverhoging op bier. ‘Deze maatregel helpt de overheid om geld te krijgen, maar niet om alcoholmisbruik onder jongeren tegen te gaan’.

Verhoek noemt een hectoliterprijs van 32,64 euro een absoluut record. ‘We gaan daarmee richting de Scandinavische landen. En we zien wat er in die landen komt van zo’n beleid. Verder denk ik dat mensen in de grensstreek naar Duitsland gaan om bier te kopen. Daar is de prijs voor 100 liter bier 9,45 euro’.

CBK gaat begin volgend jaar een campagne voeren om consumenten te wijzen op het feit dat de accijnsverhoging direct in de portemonnee van minister Bos komt en niet bij de bierbrouwers of horecazaken belandt.

Reageer op dit artikel