nieuws

Activiteitenstop Korenmarkt na stunten met bierprijzen

Café

Onvrede over het stunten met bierprijzen tijdens Koninginnedag is de reden van het staken van een groot muziekevenement op het Arnhems uitgaansplein De Korenmarkt tijdens Hemelvaartsdag. Het Horeca Arnhem Centrum (HAC) heeft de stekker uit meerdere activiteiten getrokken.

Activiteitenstop Korenmarkt na stunten met bierprijzen

Volgens De Gelderlander blijft het niet alleen bij het staken van een muziekevenement tijdens Hemelvaartsdag. Ook gaat een streep door het ophangen van een groot videoscherm tijdens het WK Voetbal, activiteiten tijdens Rio aan de Rijn en een ijsbaan in de kerstvakantie komende winter.

Verantwoordelijk voor het besluit van HAC is meervoudig café-eigenaar Khalid Oubaha. Oubaha, die zelf negen cafés op de Korenmarkt bezit, handelt uit onvrede over het gestunt met bierprijzen door concurrenten tijdens Koninginnedag. Daarbij boden cafés bier aan voor 1,80 euro per glas en dat terwijl HAC 2,20 euro per bierglas vroeg.

‘Sinds vier jaar organiseer ik met HAC alle activiteiten op de Korenmarkt, helemaal op eigen risico. Ik vraag geen enkele ondernemer mee te betalen, maar dan moet ik het wel via de baromzet terug kunnen verdienen. Dat werkt alleen als iedereen hetzelfde prijsniveau hanteert’, aldus Oubaha in De Gelderlander.

Oubaha vervolgt: ‘Als anderen gaan stunten met de prijzen, uitgerekend op de drukste dag van het jaar als je je geld zou moeten verdienen, houd ik ermee op’.

De Korenmarkt is de laatste regelmatig negatief in het nieuws. De jongste berichten gaan over de grote leegstand van horecapanden op het uitgaansplein.