nieuws

Advies: Schaf exploitatievergunning af

Café

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is door de Commissie Regeldruk Bedrijven geadviseerd om de exploitatievergunning voor horecaondernemers af te schaffen. Afschaffing bespaart de horeca negen miljoen euro.

Advies: Schaf exploitatievergunning af

Dat schrijft Pleinplus.nl. De Commissie Regeldruk Bedrijven, ook wel Commissie Wientjes genoemd, stelt dat een exploitatievergunning overbodig is. Zeker voor bedrijven die al een drank- en horecavergunning moeten hebben of waar de risico’s op verstoring van openbare orde gering zijn. Daar kunnen bestaande wet- en regelgeving worden ingezet.

Afschaffing van de horecaexploitatievergunning bespaart de horeca negen miljoen euro per jaar, stelt de Commissie Wientjes. De gemeente bespaart het jaarlijks zo zes miljoen euro.

De Commissie Wientjes adviseert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dan ook de exploitatievergunning in elk geval voor alle horecabedrijven af te schaffen en alleen voor een beperkte specifieke categorie risicobedrijven te handen om een BIBOB-procedure te kunnen toepassen.

Reageer op dit artikel