nieuws

Amstel maakt einde aan Amsterdammertje

Café

Bierbrouwer Amstel schrapt het bierglas Amsterdammertje uit het assortiment. De komende maanden worden er honderdduizenden uit de handel gehaald. Het glas, ook wel bekend als een vaasje, wordt vervangen door een nieuw type glas.

Amstel maakt einde aan Amsterdammertje

Dat meldde Misset Horeca afgelopen vrijdag. ‘Het vaasje is toch een model glas dat ook door veel andere bierbrouwers word gebruikt. Het is niet voldoende onderscheidend, en dus zijn we op zoek gegaan naar een glas dat past bij Amstel en drinkers van het bier ’, zegt Amstel-woordvoerder Peter Everts in het horecavakblad.

Daarom lanceert de brouwerij de Helix, een bierglas dat de binding met de eigen drinkers een impuls moet geven. Voor de horeca komt het bericht niet als een verrassing, ondernemers zijn al enige tijd geleden geïnformeerd over de vervanging. Het betreft een grote operatie voor de bierbrouwer uit Amsterdam.

Reageer op dit artikel