nieuws

Amsterdam pakt uitgaansgeweld aan

Café

Het komt te vaak voor dat uitgaanspubliek in Amsterdam slachtoffer is van geweld. Stadsdeel Centrum wil dat uitgaan in de hoofdstad een feest blijft en heeft daarom het actieplan ‘Veilig Uitgaan’ opgesteld.

Amsterdam pakt uitgaansgeweld aan

Dat heeft het stadsdeel donderdag laten weten. Het actieplan bevat een aantal maatregelen die het uitgaansgeweld moeten terugdringen.

Zo worden op het Rembrandtplein en het Leidseplein, belangrijke uitgaansgebieden in de stad, vechtersbazen gericht aangepakt. De gemeente, politie en justitie kijken hoe ze zowel repressief als strafrechtelijk beter kunnen optreden. Te denken valt bijvoorbeeld aan een pleinverbod voor overlastveroorzakers.

Het stadsdeel pleit voor een nauwe samenwerking tussen politie, Openbaar Ministerie, gemeente en horecaondernemers. Vorig jaar trof het al een aantal maatregelen, zoals uitbreiding van de politiecapaciteit en verbetering van de openbare verlichting.

Bovendien worden het Leidse- en Rembrandtplein opnieuw ingericht. Komend jaar komt er verder nog extra cameratoezicht in de uitgaansgebieden.