nieuws

Amsterdammers willen vrije tijden horeca

Café

Bijna zeventig procent van de Amsterdammers is vóór het vrijgeven van de openingstijden van de horeca op het Rembrandtplein en het Leidseplein. Dat blijkt uit onderzoek van de Dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente, zo meldt het Parool.

Amsterdammers willen vrije tijden horeca

Het onderzoek werd uitgevoerd op verzoek van de Amsterdamse VVD. Die partij wil in de eerste helft van 2011 bij wijze van proef de openingstijden afschaffen. Daarmee wil de partij aantonen dat vrije openingstijden positief uitpakken. Dat meldt het Parool.

Volgens de VVD zorgen vrije openingstijden voor een ‘levendige en bruisende stad’. Ook zou uit evaluaties van andere steden die geen tijden hanteren, blijken dat de overlast verminderd.

Als de proef succesvol is, kunnen na het centrum ook andere delen van de stad volgen, zegt de fractie. In het collegeakkoord is al afgesproken dat in een paar uitgaansgebieden de horeca langer open mag blijven.

Eerder deze maand kwam partij D66 al met een soortgelijk voorstel. Een raadslid van de VVD zei toen dat Amsterdam vergeleken met andere steden in Europa erg streng is.

Reageer op dit artikel