Café De Tijd heeft beste website

Café De Tijd heeft beste website

Café de Tijd in het Brabantse Oisterwijk krijgt dit jaar de prijs voor de beste café-website. Dat heeft de jury van de Café Top 100 besloten. 'Mooi vormgegeven, in de stijl van het café, volledig en overzichtelijk. Een site waar duidelijk zorg aan is besteed.

Volgens de jury vergeten veel cafés de website nogal eens. De jury heeft daarom besloten om hiervoor een aparte prijs in het leven te roepen. Die heeft zij dit jaar voor het eerst uitgereikt.

In de zoektocht naar de beste passeerden veel sites de revue die louter de openingstijden vermelden of waarop het laatste nieuwsbericht dateert van 2009. ‘Bij hotels of restaurants kun je vaak een plek via internet reserveren. Bij een café is het niet mogelijk om van tevoren via de site een kruk aan de bar vast te leggen’, zegt Misset Horeca’s hoofdredacteur Martine Zuil.

‘De website heeft bij een café een andere belangrijke functie: hij moet uitnodigen tot bezoek’, weet Zuil. ‘Daarom moet zo’n site informatief zijn en de sfeer van het bedrijf uitdragen. Ook moet hij actief worden bijgehouden en linken naar andere social media zoals Twitter en Facebook. Dat is bij De Tijd helemaal het geval.’