nieuws

Café-exploitant Ootmarsum failliet

Café

Café De Grens in het Overijsselse Ootmarsum is sinds vorige week gesloten. Uitbater Martijn Hövels heeft de deur op slot gedraaid nadat de rechtbank in Almelo hem failliet had verklaard.

Café-exploitant Ootmarsum failliet

Het faillissement komt niet als een verrassing, schrijft Twentsche Courant Tubantia, de laatste tijd had de uitbater al moeite om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen.

Hövels heeft café De Grens en de aanpalende cafetaria vier jaar geëxploiteerd. Eigenaar van het horecapand is Jan Blom. Hij heeft vastgesteld dat het café dicht is. ‘Maar ik weet van niets. Hij heeft me niet verteld dat hij ermee is opgehouden.’

Hövels had een huurcontract met Blom voor de duur van vijf jaar. Blom stelt vast dat het horeca- avontuur van Hövels geen succes is geworden. ‘En dat is jammer.’ Wat de oorzaak is, kan Blom niet zeggen. ‘Aan de klandizie ligt het in elk geval niet. Het café is drukbeklant.’ Blom heeft nog geen idee hoe het verder gaat met het café.