nieuws

Cafés uit protest tegen rookverbod dicht

Café

Cafés in Etten-Leur gooien uit protest tegen het rookverbod op vrijdagavond 10 oktober hun zaak een uur lang dicht. De horecaondernemers stellen dat het omzetverlies door het rookverbod vele malen hoger is dan verwacht.

Cafés uit protest tegen rookverbod dicht

Het protestuur, waarbij de cafés op slot gaan, vindt op vrijdagavond 10 oktober van tien tot elf uur plaats. Tijden waarop het normaliter druk is met stappers.

Tijdens het protestuur verzamelen de kroegbazen zich op de Markt in Etten-Leur. Daar worden toespraken gehouden en speelt Armand zijn nieuwe rooklied.

Volgens de Brabantse horecaondernemers is het effect van het rookverbod veel heftiger dan aanvankelijk werd gedacht. Naast gasten blijven ook verenigingen zoals kaartclubs en biljartverenigingen weg nu er niet meer gerookt mag worden in de kroeg.

Reageer op dit artikel