nieuws

Coffee Company prolongeert Baristatitel

Café

De Coffee Company in Amsterdam heeft weer de beste espressomaker van ons land. Maandag won Kristina de Mello de Dutch Barista Championship, het officieuze kampioenschap van Nederland. Vorig jaar ging haar inmiddels oud-collega Donar Theunissen met de titel aan de haal.

Coffee Company prolongeert Baristatitel

De Mello sloeg toe met een sabayonne met anijs en citroen, afgemaakt met een espresso. ‘Ik heb de creatie speciaal voor het kampioenschap gemaakt’, aldus De Mello, sinds vijf jaar werkzaam bij de Coffee Company. ‘Het is niet verkrijgbaar in ons bedrijf, omdat het werken met eieren niet geschikt is in een koffiebar.’

Het podium van de espressowedstrijd bestond dit jaar louter uit vrouwen. Tweede werd Rose van Asten van De Blonde Pater in Nijmegen. Manouk Duval Slothouwer van Victor’s Coffee To Go in Haarlem werd derde. Totaal deze twaalf deelnemers mee aan de finale. De finalisten kwamen tot stand na vier regionale voorrondes.

Vorig jaar werd De Mello nog achtste tijdens het kampioenschap, ver achter de winnaar en toenmalige collega Donar Theunissen. De Mello: ‘Samen met winnaar Donar ben ik toen naar het WK in het Italiaanse Triëst geweest. Door goed te kijken heb ik daar veel ervaring opgedaan. Ervaring waarmee ik enorm vooruit ben gegaan.’

Volgende maand is het WK Barista in Seattle. Vanwege de korte voorbereidingstijd op dit kampioenschap stuurt Nederland oud-winnaar Donar Theunissen. Volgend jaar tijdens het kampioenschap in het Zwitserse Bern neemt Kristina de Mello deel.

Bekijk hier de fotoreportage van het Dutch Barista Championship 2005.

Meer weten over koffie? Bijvoorbeeld internessante koffierecepten of apparatuur? Bekijk dan nu ons koffiedossier.