nieuws

‘Foto van controleur mag niet

Café

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) dreigt de site HierMagHetWel met een kort geding als de website een foto van een VWA-controleur niet verwijdert. Uitgever Tressis Publishing is vooralsnog niet van plan om medewerking te verlenen.

‘Foto van controleur mag niet

De foto werd gemaakt op 6 februari jongstleden in de rechtbank van Groningen bij de rookverbod-zaak tegen café De Kachel. De controleur werd belaagd door de aanwezige horeca-ondernemers en moest door parketwachters beschermd worden.

De VWA stelt dat de foto inbreuk maakt op het portretrecht van de betrokkene en op de bescherming van diens levenssfeer. Directeur Fred Bos van Tressis Publishing verbaast zich over het ‘wapengekletter’ van de VWA. ‘De controleur heeft door zijn aanwezigheid in de buurt van de horeca-ondernemers, de hele heisa over zichzelf heeft afgeroepen.’

Reageer op dit artikel