nieuws

Geen rookverbod in kleine Deense bars

Café

Kleine bars in Denemarken worden vrijgesteld van een rookverbod. In Denemarken gaat op 15 augustus 2007 een rookverbod in. Aanvankelijk zou het verbod al op 1 april ingaan, maar die datum werd uitgesteld om ondernemers meer ruimte te geven zich aan te passen aan de nieuwe wet.

Geen rookverbod in kleine Deense bars

Het Deense rookverbod per half augustus geldt voor werkplekken in eetgelegenheden, openbaar vervoer en onderwijsinstellingen. Bars met een vloeroppervlak van minder dan veertig vierkante meter worden vrijgesteld van het verbod.

150 doden

Denemarken is het zoveelste Europese land waar een rookverbod van kracht wordt. Eerder gingen Ierland, Italië, Malta, Noorwegen, Schotland en Zweden al voor. Het besluit om niet 1 april maar 15 augustus als ingangsdatum te kiezen, is medegedeeld door de Deense premier Anders Fogh Rasmussen. Volgens een Deense gezondheidsorganisatie sterven in Denemarken jaarlijks 150 mensen aan meeroken.

Reageer op dit artikel