nieuws

Geweigerde gast stapt naar rechter

Café

Bijna dertig horecaondernemers in Hulst worden voor de rechter gedaagd door een man uit het grensdorp Koewacht. De Koewachternaar wil via de rechter een toegangsverbod van twee jaar van tafel krijgen, omdat hij volgens eigen zeggen schade leidt.

Geweigerde gast stapt naar rechter

De Koewachtenaar is op basis van het Convenant Veilig Uitgaan de toegang in 27 horecabedrijven ontzegd. Hij kreeg deze ontzegging omdat hij zich meerdere malen ernstig misdragen zou hebben. De man kreeg al eerder een ontzegging van drie maanden aan de broek.

Via de rechtbank wil de man de kroegontzegging ongedaan maken. In de dagvaarding aan de horecaondernemers staat dat hij ‘schade leidt’ door het caféverbod. Hij eist een einde aan de ontzegging en wil vijfhonderd euro schadevergoeding per keer dat hij geweigerd wordt aan de deur, met een maximum van tienduizend euro.

De horecaondernemers uit Hulst zien de zitting op 17 september met vertrouwen tegemoet. Opvallend is dat de man alleen de horecazaken laat dagvaarden en niet de andere partijen die het Convenant Veilig Uitgaan hebben ondertekend, te weten de gemeente Hulst, de politie en het Openbaar Ministerie (OM).

Reageer op dit artikel