nieuws

Gouden Fust 2011 voor Café Tjeukemeer

Café

Café Tjeukemeer uit Oosterzee heeft het Gouden Fust van Heineken gewonnen. Volgens de brouwer tapt Tjeukemeer het beste biertje van Nederland. Het café mag zich een jaar lang ‘Gouden Horecazaak’ noemen.

Gouden Fust 2011 voor Café Tjeukemeer

De tweede prijs is voor Café Den Hook uit Heythuysen. Brons gaat naar Restaurant De Open Keuken uit Beverwijk. Het Bronzen Fust ging vorig jaar naar Tjeukemeer. De kroeg wist zich verder te verbeteren en op te klimmen naar de nummer één positie.

Philip de Ridder

De eigenaren van Café Tjeukemeer, Peter en Froukje Fabriek, kregen het Gouden Fust op 22 januari uit handen van Philip de Ridder, algemeen directeur van Heineken Nederland. ‘Fantastisch,’ reageren ze. ‘Een mooie bekroning op ons zorgvuldig getapte bier.’ De prijsuitreiking vond plaats in Ahoy Rotterdam.

De wedstrijd maakt onderdeel uit van het Goed Getapt-programma van Heineken. Elk jaar doen zo’n tweeduizend horecamensen mee die zelf Heineken, Brand of Amstel op de tap hebben.

De gehele top 10:

1 Café Tjeukemeer, Oosterzee

2 Café Den Hook, Heythuysen

3 Restaurant De Open Keuken, Beverwijk

4 Matchroom Sloten, Amsterdam

5 Eterij Tapperij Salud!, Scharendijke

6 Café In de Kroeën, Mechelen

7 Bar De Promenade, ’s-Gravenzande

8 Eetcafé de Dommerick, De Lier

9 Proeflokaal Aan de Amstel, Groningen

10 Javaans Eetcafé Groningen, Groningen

Reageer op dit artikel