nieuws

Horeca Leidseplein: Ajax gewoon welkom

Café

Voetbalsupporters blijven gewoon welkom op het Amsterdamse Leidseplein wanneer er weer iets te vieren valt, ondanks hevige rellen afgelopen maandagavond. Toen zorgen agressieve Ajax-fans voor veel schade na de huldiging van de voetballers op het bordes van de Stadsschouwburg.

Horeca Leidseplein: Ajax gewoon welkom

‘Ondanks de ernstige rellen van afgelopen maandagavond vinden we dat de huldiging gewoon thuishoort op het bordes van de Stadsschouwburg. We moeten niet wijken voor geweld en de goeden niet onder de kwaden laten lijden’, aldus Giel Swaan, voorzitter van de Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt in De Telegraaf.

Swaan vindt dat bij een volgende viering de raddraaiers die nu zijn opgepakt zich op het politiebureau moeten melden. Swaan: ‘Want laten we eerlijk zijn: een huldiging zoals een paar jaar terug op een parkeerplaats bij de ArenA kun je spelers en fans ook niet aandoen’.

Burgemeester Cohen denkt hard na om bij een volgend feest het Leidseplein te mijden. Cohen heeft genoeg van de rellen zoals maandagavond toen 47 relschoppers werden opgepakt na het aanrichten van vele tienduizenden euro’s schade op en rond het horecaplein. Ajax vierde de bekerwinst op het Leidseplein.

Reageer op dit artikel