nieuws

Horeca moet zelf zwerfvuil opruimen

Café

De horeca moet zo goed als zeker vanaf 1 januari zwerfvuil rond het bedrijf zelf opruimen. Minister Cramer van Milieu wil met deze maatregel vervuiling tegengaan. Voor horecaondernemers betekent dat een extra, verplichte reinigingstaak.

Horeca moet zelf zwerfvuil opruimen

De nieuwe regeling moet 1 januari ingaan, zo meldt De Telegraaf. De regeling geldt naast horeca ook voor detailhandel en benzinestations. Het gaat om een schoonmaakplicht in een straal van honderd meter om het bedrijf.

Volgens een woordvoerder van het departement Milieu wordt de schoonmaakplicht voor bedrijven concreet genoemd in een concept voor het nieuwe ‘Activiteitenbesluit Milieubeheer’. Hij voegde eraan toe dat er nog niets is besloten.

‘Er wordt nog onderhandeld. We willen echter de klachten van burgers serieus nemen. Die ziet zwerfvuil nog altijd als een van de grootste irritatiepunten. Daar moet je als overheid iets mee doen’, aldus de woordvoerder in De Telegraaf.

Volgens De Telegraaf is een aantal brancheverenigingen, waaronder Koninklijk Horeca Nederland (KHN), met VROM in overleg over het nieuwe Activiteitenbesluit. Ingewijden melden dat de onderhandelingen moeizaam verlopen.

Eerder verschenen berichten over zwerfvuil: