nieuws

Horeca op Korenmarkt krijgt hulp

Café

Roel de Boer moet de redder van de Korenmarkt worden. De gemeente Arnhem heeft hem aangesteld als ‘gebiedsmanager Korenmarkt’, om zich bezig te houden met de toekomst van het plein.

Horeca op Korenmarkt krijgt hulp

De Boer was eerder al voorzitter van KHN afdeling Arnhem. De dalende bezoekersaantallen van de Korenmarkt zijn voor de gemeente Arnhem reden om hem nu aan te stellen voor een periode van drie maanden. Hij gaat aan de hand van de visie van ondernemers een plan voor de toekomst van het uitgaansplein maken.

De Boer moet ook afspraken maken met de ondernemers over de organisatie van evenementen, de communicatie en de rol van ondernemersvereniging Stichting Korenmarkt in het hele proces. Vanwege onenigheid over de bierprijzen is de organisatie van evenementen namelijk stil komen te liggen op het plein.

Volgens de Boer is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk weer opgelost wordt. In de Gelderlander zegt hij: ‘Het is in het belang van alle ondernemers op het plein dat hierover zo snel mogelijk nieuwe afspraken worden gemaakt. Met evenementen kan het plein zichzelf en heel Arnhem op de kaart zetten.’ Stichting Korenmarkt Nu moet de opdrachtgever worden voor de evenementen.

De voormalige KHN voorzitter Arnhem gaat zich ook bezigheiden met een toekomstvisie. Hij benadert alle ondernemers op het plein individueel en wil luisteren naar hun visie. ‘Het zijn ongeveer zeventien ondernemers die rond de dertig bedrijven vertegenwoordigen. Ik ga inventariseren hoe ze tegen de Korenmarkt aankijken en wat hun visie op hun eigen bedrijf is.’

Naar aanleiding van deze gesprekken komt er een plan op tafel. De Boer geeft voorlopig nog geen antwoord op de vraag welke kant het plein op moet gaan. ‘Mijn mening is ondergeschikt. De Korenmarkt is net als voetbal. Als het Nederlands elftal speelt, zijn er zeventien miljoen bondscoaches. Zo is het ook met de Korenmarkt. Iedereen heeft wel een mening over de toekomst van het plein. Het gaat erom dat ondernemers samen naar middelen zoeken om het plein aantrekkelijker te maken.’

Reageer op dit artikel