nieuws

Horeca verliest terrein bierverkoop

Café

Nederlanders drinken steeds vaker alcohol thuis in plaats van in cafés en restaurants. Tot tachtig procent van alle bier en drank wordt buiten de horeca geconsumeerd. Dat zegt Joris Prinssen van Koninklijke Horeca Nederland.

Horeca verliest terrein bierverkoop

Matthieu Comard, directeur Benelux van drankgigant Diageo houdt het op 75 procent. Vijftien jaar geleden lag dit cijfer heel anders: toen werd nog ruim veertig procent van alle alcohol in horecagelegenheden genuttigd.

Ook ten opzichte van vorig jaar is er weer een daling: de alcoholconsumptie in dit kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar is met 3,1 procent gedaald.

Volgens Comard drink de consument niet minder door de crisis, maar wel vaker thuis. ‘Mensen nodigen vrienden uit voor een gezellig etentje. Die trends is al vijftien jaar geleden ingezet, maar door de crisis versterkt’, zei Comard in Distrifood. Bier maakt daarbij steeds meer plaats voor andere alcoholische dranken, waarbij wijn en gedestilleerd terrein winnen.

Reageer op dit artikel