nieuws

Horeca Zandvoort mag ingaan zomertijd negeren

Café

Horecaondernemers in Zandvoort mogen van de gemeente komende zaterdagnacht de overgang van winter- naar zomertijd negeren. Dat heeft een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gezegd.

Horeca Zandvoort mag ingaan zomertijd negeren

De kroegen en discotheken kunnen in de bewuste nacht de wintertijd aanhouden en de klok pas na sluitingstijd vooruit zetten.

KHN

De Zandvoortse afdeling van KHN had een verzoek ingediend om de overgang van winter- naar zomertijd en andersom te mogen negeren, omdat het anders verwarring geeft voor horecaondernemers, bezoekers en handhavers. De gemeente heeft dat verzoek nu gehonoreerd.

Horeca eerder sluiten

De klok wordt zaterdagnacht om 2.00 uur een uur vooruit gezet, waardoor veel horecazaken een uur eerder moeten sluiten. In Zandvoort hoeft dat nu niet. Ook in Haarlem heeft KHN eenzelfde verzoek ingediend. De reactie van die gemeente is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel