nieuws

Invallen in huizen en bedrijven van Sjoerd Kooistra

Café

Op drie woonadressen van horecatycoon Sjoerd Kooistra zijn door gerechtsdeurwaarders dinsdagochtend invallen gedaan. Zaterdag werden al invallen gedaan in twee Amsterdamse cafés die toebehoren aan het Kooistra-imperium.

Invallen in huizen en bedrijven van Sjoerd Kooistra

De invallen vonden plaats in het appartement van Kooistra in de Mahletoren in Amsterdam, in zijn landgoed in Ubbergen nabij Nijmegen en in zijn luxe stadsvilla in Groningen, zo meldt de regionale krant Tubantia.

De deurwaarders vielen binnen in opdracht van Heineken. Ze werden begeleid door politieagenten en waren uitgerust met videocamera’s. Kooistra zou op alle adressen de deurwaarders hebben binnengelaten.

De invallen in opdracht van Heineken dienen om te inventariseren op welke goederen beslag kan worden gelegd. Heineken zegt met deze actie de druk op Kooistra te willen opvoeren.

Afgelopen weekend vielen agenten, deurwaarders, een hulpofficier van justitie en een sleutelsmid al binnen in twee cafés in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Daarbij werd de dagomzet in beslag genomen. Deze inval werd uitgevoerd op aandringen van een ex-medewerker die zegt nog geld te goed te hebben van de betreffende zaken April en Arc.

De kantonrechter in Amsterdam bepaalde onlangs dat Kooistra en enkele aan hem gelieerde bedrijven als Gouden Kooi BV, Kropa Exploitatie BV en zijn beheermaatschappij Plassania achterstallige huur moeten betalen aan Heineken. De Amsterdamse horecazaken Dante, Three Sisters, Luxembourg en April moeten wegens betalingsachterstanden dicht.

Kooistra ligt ook in de clinch met InBev. Deze brouwer wil tien horecapanden laten ontruimen wegens betalingsachterstanden, zo werd vorige week bekend. De horecaondernemer kwam vorige week in het nieuws omdat hij tijdens een vakantie op het Spaanse eiland Ibiza was neergestoken en beroofd van 40 euro. Hij onderging een operatie en is buiten levensgevaar.