nieuws

KHN: ‘Heineken intimideert caféondernemers

Café

Heineken stuurt ‘breedgeschouderde gorilla’s’ van een beveiligingsbedrijf naar cafébazen om te kijken of ze wel louter Heineken-producten verkopen. Aldus KHN-bestuurder Remco Glas. De brancheorganisatie beschuldigt de brouwer van intimidatie.

KHN: ‘Heineken intimideert caféondernemers

Dat meldt Distrifood.nl op basis van uitspraken van Remco Glas in de Telegraaf. Caféondernemers klagen over het bezoek, dat zij als intimiderend ervaren. Controleurs zouden zich amper voorstellen, dulden geen vragen en eisen toegang tot alle vertrekken om te kijken of er geen afwijkende merken staan. Glas roept uitbaters op zich te melden bij KHN als ze worden bezocht.

Woordvoerder Hans Sjouke Koopal van Heineken bevestigt desgevraagd dat er steekproefsgewijs wordt gecontroleerd, maar dat het niet de bedoeling is dat deze controles intimiderend zijn. Hij geeft aan dat contact wordt opgenomen met het bureau om na te gaan hoe de controles precies verlopen. Bij herhaalde overtreding volgen wel sancties, maar die zijn administratief, aldus Koopal.

Reageer op dit artikel