nieuws

KHO: Rookstrijd nog lang niet voorbij

Café

De strijd is nog lang gestreden. Dat zegt Jaap Brandligt van de stichting Red de Kleine Horecaondernemer in een eerste reactie op de uitspraak van het hoogste rechtscollege inzake het rookverbod in de horeca.

KHO: Rookstrijd nog lang niet voorbij

De Hoge Raad besloot dinsdag om het gerechtshof in Arnhem opnieuw te laten kijken naar de zaken tegen de cafés De Kachel in Groningen en Victoria in Breda. De Hoge Raad oordeelde dat een wettelijke grondslag bestaat voor een rookverbod voor kleine cafés, in tegenstelling tot wat eerder de gerechtshoven in Leeuwarden en Den Bosch hebben bepaald.

Voorzitter Jaap Brandligt van stichting Red de Kleine Horecaondernemer in een eerste reactie: ‘Nu de strafzaken worden terugverwezen, zal het gerechtshof zich alsnog moeten buigen over de andere verweren die zijn aangevoerd, waaronder het verweer dat het huidige rookverbod in strijd is met het gelijkheidsbeginsel. Wij zijn ervan overtuigd dat dit verweer zal slagen.’

» Feitenoverzicht rookverbod

Reageer op dit artikel