nieuws

Kooistra moet Heineken betalen

Café

De Amsterdamse horecazaken Dante, Three Sisters, Luxembourg en April moeten dicht. Daarnaast moeten horecaondernemer Sjoerd Kooistra en enkele aan hem gelieerde bedrijven als Gouden Kooi BV, Kropa Exploitatie BV en zijn beheermaatschappij Plassania achterstallige huur betalen aan Heineken. Dat heeft de kantonrechter in Amsterdam woensdag beslist.

Kooistra moet Heineken betalen

Per horecagelegenheid gaat het om bedragen van honderdduizenden euro’s achterstallige huur. Als er niet betaald en niet ontruimd wordt, mag de biergigant de zaken laten ontruimen. Het horecabedrijf Gouden Kooi BV is tevens veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

De panden zijn van Kooistra, die ze verhuurde aan Heineken, die de zaken via aan Kooistra verwante bedrijven weer doorverhuurde aan pachters. De pachters betaalden aan deze bedrijven de huur, die zij weer overmaakten aan Heineken. Dat gebeurde vaak niet volgens de afspraken.

Reageer op dit artikel