nieuws

Kooistra wil direct af van Oubaha en eist sleutels

Café

De strijd tussen Sjoerd Kooistra en Khalid Oubaha om drie horecazaken in Nijmegen wordt voorgezet voor de rechter. In een kortgeding eist Kooistra dat Oubaha direct de sleutels inlevert van zijn bedrijven in de Molenstraat. Kooistra wil het contract met Oubaha per direct ontbinden.

Kooistra wil direct af van Oubaha en eist sleutels

Volgens De Gelderlander vlogen in de rechtszaal de verwijten van de advocaten van Kooistra en Oubaha over een weer. De twee horecatycoons liggen al jaren met elkaar overhoop over de Drie Gezusters, Groote Griet en Heidi’s Skihut in de Nijmeegse Molenstraat.

Kooistra’s raadsman Oscar Hammerstein stelde dat Oubaha de kroegen volkomen verwaarloosd heeft, waardoor de zaken nu in een dermate slechte staat zijn dat ze noodgewongen dicht moeten. Hammerstein gelooft in een complot tegen Kooistra waarbij Oubaha eropuit is de Drie Gezusters stuk te maken voor eigen gewin. Daarom moet volgens Hammerstein het pachtcontract dat tot 2013 doorloopt, direct worden ontbonden.

Advocaat Diederen, die Oubaha bijstaat, noemt op zijn manier Kooistra een ordinaire huisjesmelker, maar dan op horecaterrein. Diederen meldde dat Hammerstein halve waarheden vertelde en vervelende insinuaties deed.

De rechter doet op 22 november uitspraak.

Zie ook

Reageer op dit artikel