Kooistra's Arc heropent als Eve

Kooistra's Arc heropent als Eve

De grote gay bar Arc in de Amsterdamse reguliersdwarsstraat gaat volgende maand weer open. Arc was sinds september vorig jaar gesloten als gevolg van de zelfmoord van horecagigant Sjoerd Kooistra.

Alexis Deenen gaat als nieuwe exploitant verder met Arc onder de nieuwe naam Eve. Deenen gaat het pand eerst voorzien van een nieuw interieur waarin donkere aardetinten combineren met goud.

De zaak houdt een bar- en restaurantgedeelte met fingerfood en cocktails. Ook is er een terras buiten. Op woensdagavond staat weer de wekelijkse cocktail Eve geprogrammeerd. Na de opening is Eve zeven dagen in de week geopend.

Exit gesloten

Soho, April en Arc (Eve), voormalige Kooistra-zaken, is al nieuw leven ingeblazen. Nu is alleen de Exit nog gesloten. Ook April gaat in juli weer open. Nu onder leiding van Casper Reinders. Deze gaybar was al sinds mei 2010 gesloten als gevolg van een conflict tussen bierbrouwer Heineken en wijlen Sjoers Kooistra.

Soho is sinds maart van dit jaar weer open. Bierbrouwer Heineken verhuurt de exploitatie van het pand aan een BV op naam van de vrouw van Martin Nijdam, een van Kooistra’s grootste pachters.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.