nieuws

Lastige gasten opzoeken op internet

Café

Horecaondernemers in Haarlem en Zandvoort kunnen sinds kort op een speciale website opzoeken of gasten eerder een verbod of waarschuwing hebben gekregen voor een ander café of restaurant in de regio.

Lastige gasten opzoeken op internet

De site is bedoeld om de overlast in de horeca te verminderen. De persoonsgegevens over de geweerde gasten zijn niet voor iedereen te zien; ze zitten achter een inlog. Daarom verwachten de horecaondernemers geen problemen. Als het verbod van een persoon voorbij is, verdwijnen de gegevens uit de database.

Koninklijke Horeca Nederland heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de politie en met de gemeentes Haarlem en Zandvoort.

Volgens KHN bestaat er ook elders in Nederland belangstelling voor de samenwerking. In Haarlem hebben tot nu toe 20 horecaondernemers zich aangemeld. Er staan op de site ongeveer 10 namen van overlastveroorzakers. In Zandvoort doen 17 ondernemers mee. In de badplaats gaat het om 15 tot 20 raddraaiers.

Volgens de woordvoerder zijn er geen problemen met de privacywetgeving, omdat de persoonsgevens uitsluitend te bekijken zijn via een afgesloten deel van de website.

De site erzijnregels.nl/zandvoort is sinds vorige week in de lucht. Dezelfde site voor Haarlem draait al iets langer. In Haarlem doen onder meer de bedrijven Patronaat, Koops, Stiel’s en XO mee. In Zandvoort doen onder andere Café Neuf, Williams Pub en Chin Chin mee.

Reageer op dit artikel