nieuws

Massale bierfraude België ontdekt

Café

In België is justitie een grote fraudezaak in de horeca op het spoor. Een grote drankenleverancier heeft aan meer dan duizend horecazaken in de buurt van Gent koffie, bier en fris geleverd zonder daar belasting over te betalen.

Massale bierfraude België ontdekt

Om de zwarthandel te verdoezelen schreef de drankenleverancier valse facturen uit. In sommige gevallen zou maar liefst de helft van de leveringen zwart zijn gebeurd.

Centraal in het dossier staat de drankencentrale Crevi Drinks uit Waarschoot, waar na een klacht van de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) een aantal huiszoekingen werden verricht. Een fraudebedrag is nog niet bekend, hiervoor moeten eerst de in beslag genomen stukken worden onderzocht.

Eerder kwam in België een soortgelijke fraudezaak aan het licht, waarbij bakkers via een zwart circuit meel geleverd kregen.

Reageer op dit artikel