nieuws

Meijer dreigt Quote met de rechter

Café

De Bredase horecatycoon Laurens Meijer sleept zakenblad Quote voor de rechter als een artikel over grand café Brooklyn op de Havermarkt niet direct van de site wordt gehaald en gerectificeerd.

Meijer dreigt Quote met de rechter

De Zundertse horecaman Martijn Dictus, die Brooklyn sinds 2006 pacht maar de zaak in maart sloot, uit in het artikel zware beschuldigingen tegen Meijer. Meijer wilde volgens hem geen onderhoud plegen aan het café en afrekeningen via pin of creditcard en een deel van de opbrengst zou niet bij hem terecht zijn gekomen.

Dictus in het artikel in Quote: ‘Ik vrees een bom onder mijn auto. Ik kan niet bewijzen dat Meijer in staat is tot geweld en ik beschuldig hem ook niet officieel. Maar de sfeer van dreiging is voldoende reden voor behoedzaamheid.’

Advocaat Hein van der Put van Meijer, die Quote Media heeft aangeschreven: ‘Het is een eenzijdig en tendentieus verhaal. Het principe van hoor en wederhoor is niet toegepast. Er worden uitlatingen gedaan die volstrekt niet onderbouwd zijn. Meijer is niet gehoord. Er ontstaat een schadelijk beeld dat Meijer een ondernemer is die mensen onderdrukt en bedreigt en op oneigenlijke manier cafés pacht en verhuurt.’

Adjunct-hoofdredacteur Mischa van de Woesteijne van Quote: ‘Ik heb de aanschrijving nog niet gezien, maar we rectificeren niet zo snel. Meestal komen we er wel uit.’ Er loopt al een kort geding tussen Meijer en Dictus. Meijer wil dat Dictus Brooklyn verlaat. De politie verklaart dat er een melding ligt van bedreiging, maar dat Dictus geen aangifte heeft gedaan, meldt BN/De Stem.

Reageer op dit artikel