nieuws

Natte Horeca Nederland opgetogen over rookplan

Café

De vereniging Natte Horeca Nederland (NHN) zegt opgetogen te zijn over de plannen voor het opheffen van het rookverbod in kleine cafés, wanneer er een regering komt van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV.

Natte Horeca Nederland opgetogen over rookplan

‘We zijn niet helemaal verrast, want ons was al bekend dat er in de Tweede Kamer inmiddels een meerderheid bestond voor het in ieder geval aanpassen van het rookbeleid voor de kleine horeca’, laat secretaris Lenny Sinke van NHN weten.

Sinke: ‘Het is een goed begin dat het rookverbod voor de kleine horeca zal worden afgeschaft. Dit opent misschien ook mogelijkheden voor andere branches in de horeca die veel problemen ondervinden van het rookverbod. Te denken valt aan lunchrooms en cafetaria’s’.

Volgens NHN is het rookverbod desastreus gebleken op economisch, sociaal en cultureel vlak. NHN stelt altijd de kant van de strijdende kastelein te hebben gekozen en zegt bijzonder positief te zijn over de ontwikkelingen van vandaag.

Reageer op dit artikel