nieuws

NK Armworstelen in Sportcafé Hilversum

Café

Nederland organiseert het Internationaal Kampioenschap Armworstelen 2009. Op 16 mei strijden in het Sportcafé in Hilversum zo’n honderd deelnemers uit onder meer Nederland, Duitsland, Oostenrijk, België en Georgië in vier categorieën om de beker en de eeuwige roem.

NK Armworstelen in Sportcafé Hilversum

Dat heeft de Nederlandse Armworstelbond woensdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat Nederland een grote internationale armworstelwedstrijd organiseert. Onder de deelnemers bevindt zich ook de Nederlands kampioen armworstelen, de 36-jarige Barys Yeutukhovich uit Amsterdam, bijgenaamd ‘De Grote Vriendelijke Reus’.

In Nederland beoefenen rond de 150 mensen de sport. Armworstelen won aan populariteit toen Hollywoodster Sylvester Stallone in 1987 de film Over The Top maakte, over een trucker die dankzij het armworstelen de dood van zijn vrouw weet te verwerken.

Reageer op dit artikel