nieuws

OM komt met strafeisen tegen verdachten cafémoorden

Café

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam komt maandag met de strafeisen tegen drie van de vier verdachten in de drievoudige cafémoord. Bij een schietpartij kwamen in 2005 de eigenaar en barman en twee bezoekers om. Andere gasten in de kroeg aan de Schiedamsesingel in Rotterdam werden vastgebonden, gekneveld en beschoten.

OM komt met strafeisen tegen verdachten cafémoorden

Daarbij raakten twee mensen gewond. Een vrouw zit daardoor voor de rest van haar leven in een rolstoel. De verdachten vertelden de rechtbank vorige week dat zij geld wilden hebben van de kroegbaas.

Zij ontkenden allemaal te hebben geschoten. Ze schoven elkaar de zwarte piet toe. Volgens een van hen was het een impulsieve actie om die nacht naar de bar te gaan. Ze hadden namelijk al een ander plan beraamd om de eigenaar te ontvoeren naar een bunker in Zwolle.

Zij waren al druk bezig met voorbereidende handelingen. Een kist om hem in vast te houden, was getimmerd. Alleen kreeg het busje waarin het slachtoffer vervoerd moest worden panne.

Behalve deze drie mannen zit nog een vierde verdachte, José B., vast in Kaapverdië. Zijn zaak komt aan het einde van het jaar op het eiland Sao Vicente voor de rechter.