nieuws

Onderzoek naar gedrag leden motorclub in Bredase horeca

Café

Er komt een onderzoek naar mogelijke misdragingen door leden van motorclub Satudarah in Bredase horecagelegenheden. Ten minste tien van hen zouden in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse zaken hebben bezocht.

Onderzoek naar gedrag leden motorclub in Bredase horeca

BN De Stem schrijft dat het in het onderzoek gaat om ‘mogelijke strafbare feiten en bedreigingen’ die daarbij zouden zijn gepleegd. De politie wil geen verdere mededelingen doen, maar het dagblad meldt dat insiders in de Bredase horeca weten dat de leden van de groep zich intimiderend opstelden en portiers bedreigden.

Bronnen weten verder te vertellen dat Satudarah een deal heeft gesloten met een Tilburgs beveiligingsbedrijf met als doel het toezicht aan de deuren en in een aantal zaken over te nemen. ‘Levensgevaarlijk’, volgens ondernemers. ‘Satudarah bepaalt wie binnenkomt en wat binnen gebeurt.’

De burgemeester van Breda wil precies weten wat de groep heeft gedaan.

Of er een link is met de Harley-dag die aanstaande zondag zou worden gehouden, is niet bekend. Dat evenement werd eerder al afgelast, omdat er vorig jaar veel te veel politie nodig was om het motorfeest in goede banen te leiden.

Reageer op dit artikel