nieuws

Opening Bakkerscafé in Nijmegen

Café

Bakkerscafé ‘Brood op de plank’ in Nijmegen opent op 15 mei haar deuren. Bakkerscafé is een sociale onderneming waar mensen met een verstandelijke, lichamelijke en of psychische beperking werken.

Opening Bakkerscafé in Nijmegen

Het bakkercafé is gevestigd aan de Castellastraat en wil een actieve rol gaan spelen in de wijk. Naast de functie van ontmoetingsplek voor buurtbewoners gaat ‘Brood op de plank’ binnenkort ook beginnen met catering en het rondbrengen van brood en maaltijden naar klanten in de wijk beginnen.

‘Brood op de plank’ biedt diverse ontwikkelingstrajecten voor mensen met een beperking, zodat ze na hun traject beter in staat zijn om hun eigen weg te vinden in de maatschappij. De trajectmedewerkers bakken zelf brood en serveren ontbijt en lunches in het bakkerscafé.

De onderneming is een samenwerking tussen de Stichtingen Pluryn, de Regionale Instelling Beschermende Woonvormen en De Driestroom. Naast deze stichtingen hebben ook de Stichting Volksbelang, de Beide Weeshuizen en de Start Foundation bijdragen geleverd met een totale omvang van 475.000 euro.

Bakkerscafé ‘Brood op de plank’ is van maandag tot en met zaterdag geopend van 08.30 tot 18.00 uur.

Reageer op dit artikel