nieuws

Politie valt cafés binnen

Café

De Amsterdamse politie is woensdagmiddag in De Baarsjes opnieuw een aantal cafés binnengevallen. Vanwege schiet- en steekpartijen is het de tweede keer in korte tijd dat de horeca in het stadsdeel wordt gecontroleerd. Vier illegalen werden opgepakt.

Politie valt cafés binnen

In het afgelopen half jaar vielen bij een reeks gewelddadige steek- en schietpartijen in het stadsdeel twee doden en zeven gewonden. De meeste incidenten waren drugs- en horecagerelateerd, zo meldt de politie.

Over de aanpak van de problemen in De Baarsjes ontstond eerder discussie. De VVD wilde in het stadsdeel preventief fouilleren invoeren. De PvdA wilde alleen een mogelijk criminele groep mensen fouilleren.

Dat ‘selectieve’ fouilleren bleek echter tegen de wet. Mogelijk wordt in de toekomst toch preventief gefouilleerd. Burgemeester Cohen zei op AT5 dat hij deze vorm van controle wel ziet zitten.

Reageer op dit artikel