nieuws

Popzaal 013 in Tilburg heropent

Café

Popcentrum 013 in Tilburg gaat zaterdag weer open na een grondige verbouwing die de afgelopen twee maanden heeft geduurd. De inrichting van het gebouw uit 1998 nodigde volgens directeur Guus van Hove uit om weg te gaan.

Popzaal 013 in Tilburg heropent

Het nieuwe 013 is letterlijk transparant, heeft figuurlijk een lagere drempel en wil een groter publiek bereiken.

Afgekeken van Panama in Amsterdam is de voorheen centraal gelegen garderobe verhuisd naar een extra ruimte in de kelder. Bij binnenkomst via een herkenbare entree staat de bezoeker tegenwoordig in een nieuwe grote loungeruimte die wél uitnodigt om te blijven.

Er is daar plek voor 525 bezoekers en een dj die tot in de late uurtjes voor vermaak kan zorgen, aldus Van Hove. De popzaal is klaar om 250.000 mensen per jaar te ontvangen.

‘We maken drie belangrijke stappen voorwaarts’, stelt Van Hove die de veranderingen al jaren in gedachten had. De glaswand aan de straatkant maakt 013 transparant, de intimiteit is terug en de indeling is veel effectiever en logisch, somt hij op.

Reageer op dit artikel