nieuws

‘Rechtszaak om rookverbod kansloos

Café

Een rechtszaak starten om een uitzondering voor het rookverbod in kleine cafés te realiseren, is kansloos. Dat laten lezers van de nieuwsbrief van Misset Horeca weten in een poll.

‘Rechtszaak om rookverbod kansloos

76 Procent van de stemmers noemt het plan van een rechtszaak ‘kansloos’. 24 Procent ziet mogelijkheden om via de rechter een rookverbod in kleine cafés te voorkomen. Dat blijkt uit de poll in de Horecanieuwsbrief van Misset Horeca van maandag 5 mei.

De poll volgde op berichtgevingen over het starten van een rechtszaak tegen het naderende rookverbod op 1 juli 2008. Afgelopen weekend liet een woordvoerder van Forces Nederland weten een rechtszaak voor te bereiden om in het nieuwe rookbeleid een uitzonderingspositie te creëren voor kleine cafés.

Forces Nederland werkt daarbij samen met de Stichting Rokers Belangen en de Partij Tegen Betutteling. Enkele weken geleden riepen de partijen aan kleine cafés op zich te melden om zo een vuist te kunnen maken tegen de overheid.