nieuws

Restaurant voor rokers geopend in België

Café

In het West-Waalse Doornik is donderdag een restaurant geopend waar mag worden gerookt. De eigenaar van Smoke Havanas maakte van zijn restaurant een privéclub die alleen toegankelijk is voor leden. Dit omdat de antitabakswet alleen geldt voor zaken die voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Restaurant voor rokers geopend in België

Wie in het restaurant wil eten en roken, moet voor 3 euro lid worden van een rokersvereniging. Personeel is er niet. Het koken is uitbesteed en de leden tekenen zelf voor de bediening.

Het Belgische ministerie van Volksgezondheid heeft al aangekondigd dat het restaurant binnenkort inspecteurs van het Federaal Voedselagentschap kan verwachten. Dit omdat het vindt dat het restaurant geen echte privéclub is en oneerlijke concurrentie is voor restaurants die de rookwetgeving wel respecteren.

Reageer op dit artikel