nieuws

Rookcafé De Kachel op 4 juni voor rechter

Café

Op 4 juni moet rookcafé De Kachel opnieuw voor het gerecht verschijnen, dit keer voor het gerechtshof in Arnhem. De eigenaren van het Groningse café weigeren zich aan het in juli 2008 ingevoerde rookverbod te houden.

Rookcafé De Kachel op 4 juni voor rechter

Het gerechtshof in Leeuwarden gaf De Kachel eerder gelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) was het daar niet mee eens en stapte met een cassatieberoep naar de Hoge Raad.

Het hoogste rechtscollege oordeelde in februari 2010 dat de gerechtshoven in Leeuwarden en Den Bosch de wet niet goed hebben geïnterpreteerd en dat er wel degelijk ruimte is voor een rookverbod voor kleine cafés.

De consequentie van die uitspraak is dat het gerechtshof in Arnhem zich in juni opnieuw over de strafzaak moet buigen. In het uiteindelijke oordeel moet het hof dan rekening houden met de overwegingen van de Hoge Raad.

Steun Arnhemse horeca

De Arnhemse horeca steunt De Kachel op 4 juni door aanwezig te zijn in de rechtszaal. Uitbater Ronnie Klop van café Capella heeft het initiatief genomen zoveel mogelijk horecaondernemers naar de rechtszaak te laten komen. Klop: ‘Veruit de meeste van mijn collega’s zijn tegen het rookverbod. Met onze komst willen we café De Kachel een hart onder de riem steken.’

Reageer op dit artikel