In deze levendige atmosfeer worden de beste espresso’s, cappuccino’s en andere koffiespecialiteiten bereid. Na sinds ’99 meerdere zaken in onder andere Portland, Seattle en New York geopend te hebben brengt oprichter Duane Sorensen zijn biologische koffies binnenkort tijdelijk naar de Pijp. Naar een leegstaand kantoorpand aan de Albert Cuypstraat 101 om precies te zijn.
Kees van der Westen
Tijdens horecabeurs Venuez liet hij weten voor Amsterdam te hebben gekozen omdat hij van de stad goed kent en er graag komt. Al jarenlang maakt hij er tussenstops op weg naar Afrika, waar hij zelf zijn koffiebonen inkoopt bij lokale koffieboeren.
Verder is Sorensen goed bekend met ons land door het gebruik van de koffiemachines van Kees van der Westen in zijn zaken. Hij doet dit naast een keur aan andere zetmethodes als filterkoffie en percolator.
Stumptown
Stumptown zal gerund worden door topbarista’s, afkomstig uit de Amerikaanse vestigingen en uit Engeland en Scandinavië. De bonen die gebruikt gaan worden, komen uit zijn eigen roosterij in Brooklyn.
Mochten Nederlandse barista’s ook hun kunsten willen vertonen in de tijdelijke Stumptown dan kan dat. ‘Stuur me maar een e-mail’, liet Sorensen weten. Die verder zei na augustus op zoek te willen gaan naar een permanente locatie in de stad.