nieuws

Tilburgse cafébazen bij sociale dienst

Café

Twintig kroegeigenaren uit Tilburg hebben zich donderdagmiddag symbolisch ingeschreven bij de sociale dienst in hun woonplaats voor een uitkering. Door het rookverbod in de horeca is hun omzet naar eigen zeggen met 30 procent teruggelopen.

Tilburgse cafébazen bij sociale dienst

De groep overhandigde een petitie aan wethouder Paul Huijgen van Sociale Zaken.

Volgens de woordvoerder van de cafébazen Wichard Taks betreft het een ludieke actie, maar is de situatie inmiddels alarmerend. ‘Ons bestaansrecht is serieus in gevaar’, aldus de Tilburger.

Huijgen neemt de zaak serieus. ‘Hun probleem is ook ons probleem. Buurtcafés hebben een sociale functie en het is een slechte zaak als eigenaren door het rookverbod moeten sluiten. We kunnen de wet niet veranderen, maar wel hun financiële problemen aankaarten bij de regering.’

Reageer op dit artikel