nieuws

Tweede Kamer begint bezoekerscafé

Café

Wie de Tweede Kamer bezoekt om een debat te volgen of als toeristisch uitstapje, moet het doen met koffie en andere versnaperingen uit een automaat. Dat gaat veranderen. Het parlement begint een coffeecorner, met verse koffie en bijvoorbeeld tosti’s, geserveerd door leerlingen van een regionaal opleidingscentrum (roc).

Tweede Kamer begint bezoekerscafé

Het was al langer een wens van Kamervoorzitter Gerdi Verbeet om ook mensen die niet zijn uitgenodigd in het parlementsgebouw, gastvrijer te ontvangen. Het cafeetje, met vermoedelijk schappelijke prijzen, wordt in het zomerreces van 2011 opgetrokken in de centrale hal, de zogeheten Statenpassage.

De coffeecorner is dus een leerwerkbedrijfje. De Kamer heeft al eerder succes geboekt op dat gebied. De dienst beveiliging laat ook jonge mensen ervaring opdoen en werd vorig jaar zelfs leerwerkbedrijf van het jaar, aldus een trotse woordvoerder van de Kamer.

Reageer op dit artikel