nieuws

Veel geld voor oude Grand Prestige

Café

Tijdens de eerste vintage bierveiling bij Christie’s in Nederland hebben een paar oude flessen Hertog Jan Grand Prestige € 7250,- opgeleverd. De opbrengst gaat naar het goede doel. Oxfam Novib ontving de cheque uit handen van brouwmeester Gerard van den Broek.

Veel geld voor oude Grand Prestige

Directeur en veilingmeester van Christie’s Amsterdam, Jop Ubbens zegt aangenaam verrast te zijn over het resultaat van de veiling. ‘Toen ik kennis maakte met oude Hertog Jan Grand Prestige was ik verrast over de portachtige smaak van dit bier, deze kan zonder meer de competitie aan met de exclusieve wijnen die wij regelmatig bij Christie’s veilen. Omdat het voor ons een primeur is om bier te veilen had ik echter nog geen idee over de opbrengst maar dit resultaat toont aan dat er beslist een markt is onder verzamelaars voor vintage bier. Het zal ons niet verbazen als dit het begin is van een nieuwe trend binnen de veilingwereld.’

Topstuk waren twee flessen Hertog Jan Grand Prestige uit 1992, die voor 1700 Euro onder de hamer gingen.

‘Ik ben ontzettend trots dat met deze veiling het unieke karakter van Hertog Jan Grand Prestige de erkenning krijgt die het verdient’, aldus brouwmeester Gerard van den Broek. ‘Dit blijkt wel uit de biedingen die op deze kroonjuwelen uit de kelder van onze brouwerij in Arcen zijn gedaan.

Gerstewijn

Grand Prestige is het zwaarste bier van Hertog Jan en wordt ook wel een ‘gerstewijn’ genoemd. Niet alleen vanwege het alcoholpercentage van 10%. Maar ook vanwege de rijpe, volle smaak waarin zoet en bitter duidelijk te onderscheiden zijn. En net als een goede wijn kan Grand Prestige meerdere jaren bewaard worden. Vanaf half december kan bij alle Vriendenkring leden van Hertog Jan, Grand Prestige van enkele jaren oud geproefd worden.

Reageer op dit artikel