nieuws

Veldkamp voorzitter af bij Dutch Coffee Promotion

Café

De Stichting Dutch Coffee Promotion moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Zowel voorzitter Jeroen Veldkamp als drie bestuursleden leggen per 1 januari 2010 hun functie neer. Zij geven aan dat het tijd is voor mensen die de stichting verder kunnen professionaliseren.

Veldkamp voorzitter af bij Dutch Coffee Promotion

Sinds 2007 zet de Stichting Dutch Coffee Promotion (DCP) zich in om specialty coffee en de bereiding daarvan naar een hoger niveau te tillen. Het achtkoppige bestuur van DCP voert haar werkzaamheden op vrijwillige basis uit. Aftredend voorzitter Jeroen Veldkamp, tweevoudig Nederlands baristakampioen, legt uit waarom drie bestuursleden hun functie neerleggen.

‘De afgelopen jaren hebben wij veel vrije uren in de stichting gestoken. De stichting en het niveau van de koffie in Nederland is naar een hoger niveau gebracht en daar zijn we erg trots op. Maar de markt is veranderd en we moeten ons allemaal focussen op onze bedrijven en werkgevers. Daarom stoppen Jasper Overdevest (penningmeester), Monique Smit (competitie) en Deborah Hardeman (secretariaat) met hun werkzaamheden bij DCP.’

Veldkamp zegt over zijn eigen vertrek: ‘Ik vind het tijd voor een nieuwe voorzitter. De stichting heeft iemand nodig die kan doorpakken op wat wij tot nu toe hebben neergezet. Zelf blijf ik actief betrokken bij Dutch coffee Promotion. Maar een bestuursfunctie is qua tijd niet langer haalbaar. We werken hard aan de opvolging.’

Reageer op dit artikel