nieuws

Ventilatie kan als alternatief

Café

Uit het onderzoek van het RIVM en TNO in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat ventilatiesystemen prima kunnen als alternatief voor rookruimtes.

Ventilatie kan als alternatief

Dat meldt Parool.nl. ‘In principe zijn verschillende alternatieven mogelijk, waarbij het zelfs mogelijk is dat deze alternatieve systemen beter presteren dan sommige ontwerpen en toepassingen van rookruimten’, aldus de onderzoekers.

Volgens de onderzoekers is het zeker denkbaar dat de techniek een alternatief biedt, ondanks dat er nog niet veel onderzoek is gedaan. Daarnaast zijn rookruimtes ook niet perfect, aldus RIVM-onderzoeker Antoon Opperhuizen.

Demissionair minister Ab Klink stelde vorig jaar meer te willen weten over de mogelijkheden van ventilatiesystemen in relatie tot het huidige rookverbod. Vanwege het feit dat de Tweede Kamer het rookverbod controversieel heeft verklaard, stelt Klink dat het nieuwe kabinet zich verder moet buigen over het rookverbod.

Reageer op dit artikel