nieuws

Verloren gewaand bier terug in Antwerpen

Café

In Antwerpen is het ruim een eeuw geleden verdwenen Seefbier opnieuw gelanceerd. De biersoort was destijds zo bekend dat de legendarische volkswijk Seefhoek ernaar werd vernoemd.

Verloren gewaand bier terug in Antwerpen

De zoektocht naar de juiste recept duurde ruim twee jaar. Maar na de vondst was het nog niet eenvoudig het bier weer te brouwen. Het bleek onmogelijk de exacte ingrediënten van vroeger te vinden.

Antwerpse Brouw Comagnie

‘Het bier bevatte bijvoorbeeld soorten tarwe die nauwelijks nog voorkomen’, erkent initiatiefnemer Johan Van Dyck van de Antwerpse Brouw Compagnie. Volgens hem lijkt het origineel echter veel op het eindresultaat: een troebel blond bier met een kruidige smaak en 6,5 procent alcohol.‘

De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens ontvangt het ‘nieuwe’ bier positief. ‘In een tijd waarin smaken steeds meer geglobaliseerd raken, wordt het belangrijker om lokale smaken te ondersteunen’, zei hij. ‘Al is het niet ons doel om hier een bieroorlog te creëren.’

Reageer op dit artikel