nieuws

Volendam wil rampcafé ’t Hemeltje opknappen

Café

De gemeente Edam-Volendam wil 704.000 euro beschikbaar stellen om het pand waarin café ’t Hemeltje is gevestigd, op te knappen. Dat blijkt uit een raadsvoorstel van het college van burgemeesters en wethouders.

Volendam wil rampcafé ’t Hemeltje opknappen

In het café kwamen in de nieuwjaarsnacht van 1 januari 2001 veertien jongeren door brand om het leven. Sindsdien is niets meer met ’t Hemeltje gebeurd.

Het pand waarin ’t Hemeltje en de onderliggende cafés Wirwar en De Blokhut zich bevinden, moet voor 1 januari ‘constructief veilig’ zijn. Op die datum vindt de tienjarige herdenking van de Volendamse nieuwjaarsbrand plaats en moet de eerste verdieping van het pand weer kunnen worden betreden. Hiervoor moeten onder meer de fundering in combinatie met de staalconstructie worden aangepakt.

Na de herdenkingsbijeenkomst moet het pand verder worden opgeknapt, zodat het kan worden verhuurd. De gemeente laat nog onderzoeken welke huurders hiervoor in aanmerking kunnen komen. Een deel van de 704.000 euro onderhoudskosten moet worden gedekt via de huuropbrengsten. De gemeenteraad neemt 27 mei een besluit over het voorstel.

Reageer op dit artikel