nieuws

Voorlichtings-kroegentocht in Apeldoorn

Café

Als het aan Tactus Verslavingszorg ligt, bevolken op maandag 15 maart en 8 april ouders de Apeldoornse kroegen, in plaats van hun kroost. Het plan is onderdeel van een grote campagne om ouders bij te praten over de nadelige effecten van alcohol.

Voorlichtings-kroegentocht in Apeldoorn

In een ‘echte kroegentocht’ worden de ouders bijgepraat over de nadelige effecten van alcohol en hun rol als ouder in het drinkgedrag van pubers. Tactus vindt dat jongeren te veel, te jong en te vaak drinken. Ouders hebben daar verantwoordelijkheid voor.

Een woordvoerder: ‘Ouders spelen een belangrijke rol als het gaat om alcohol en opvoeding. De kroegentocht start dan ook in Gigant in Apeldoorn met interactief theater van DNL over communiceren met een puber.’

Na de opening in Gigant vertrekken de ouders naar twee cafés in de binnenstad voor een presentatie. Een kinderarts van het Gelre ziekenhuis vertelt over de schadelijke effecten van alochol voor het lichaam, en in een andere kroeg is een forumdiscussie tussen horeca, politie, Tactus, gemeente en ouders over veilig uitgaan. Ouders met kinderen van 12 tot 16 jaar worden persoonlijk uitgenodigd door de gemeente.

Naast Tactus zijn ook de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Brummen en de organisaties Horeca Apeldoorn en Veilig Uitgaan Apeldoorn betrokken bij het initiatief.

Reageer op dit artikel