nieuws

VVD’er: geen rookverbod, wel schone lucht

Café

In plaats van het omstreden rookverbod op werkplekken zoals de horeca, zouden werknemers recht moeten hebben op schone lucht. De bedrijven zijn dan vrij om rooklucht te zuiveren met bijvoorbeeld afzuigers, vindt VVD’er Toine Manders in het Europees Parlement.

VVD’er: geen rookverbod, wel schone lucht

Het rookverbod leidt volgens Manders nu tot bizarre toestanden. ‘Ik was kortgeleden in een restaurant met een rookverbod, waar binnen een barbecue stond te walmen.’

Manders is in het Europarlement vicevoorzitter van een groep parlementsleden voor horecazaken. Hij heeft schriftelijke vragen gesteld over de Nederlandse commotie over het rookverbod aan EU-commissaris Vladimir Spidla (Sociale Zaken), die vorige maand opperde om het rookverbod op werkplekken in de hele EU in te stellen.

Manders vraagt of het een idee is om te streven naar een algemeen recht op schone lucht op de werkplek, in plaats van een algeheel rookverbod. ‘De eigenaar van het pand heeft dan de vrije keus op welke manier hij de schone lucht aanbiedt.’

Reageer op dit artikel