nieuws

Wegwerpafvalbakje voor horeca wint Innovatieprjis

Café

De Cubin, een vouwbaar wegwerpafvalbakje voor de horeca heeft de Rabobank Studenten Innovatieprijs gewonnen. De Cubin kan de asbak vervangen als tafelprullenbakje voor het weggooien van theezakjes, kauwgom, lege melkcupjes en papiertjes van koekjes.

Wegwerpafvalbakje voor horeca wint Innovatieprjis

‘Door het verdwijnen van de asbak, blijft dit kleine afval nu op tafel liggen.’ Met deze gedachte in het achterhoofd hebben de studenten Rens Boerendonk en Jos Verheggen de Cubin ontwikkeld.

Lekdicht

‘Je kunt de Cubin in één handeling uitvouwen. Hij is lekdicht en kan na gebruik zo de prullenbak in. Het product betaalt zichzelf door de reclame-inkomsten. Volgens ons draagt de Cubin bij aan een schone en gastvrije horecaomgeving.’

Reclame

De prototypes zijn in de horeca getest op: functioneel gebruik, afvalzicht, afvalinhoud, reclamemogelijkheden en doeltreffendheid. Boerendonk en Verheggen hopen eind maart de productie van de Cubin (info@cubin.nl) te kunnen starten.

Rens Boerendonk en Jos Verheggen zijn studenten Human Technology aan de Haagse Hogeschool.

Reageer op dit artikel